• Головна
  • Новини
  • Як підтримати дітей у непростий час війни: роз’яснення МОЗ

21.01.2023, 10:30

Як підтримати дітей у непростий час війни: роз’яснення МОЗ

Разом з Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї" Міністерство охорони здоров’я підготувало поради для батьків, як надати підтримку дитині, щоб вона почувалася нормально у складних обставинах воєнного часу.

Перша порада – бути поруч, адже ми є головним джерелом підтримки для наших дітей. Дотик, обійми, спільна діяльність – це прояв любові і присутності. 

Намагайтеся бути прикладом, адже діти дивляться на нас і наслідують нашу поведінку. Можна розповісти дитині про те, що вам допомагає у складних ситуаціях. 

Спілкуйтеся. Це важливо – допомогти дитині зрозуміти, що відбувається і як нам вистояти. Слухайте дитину і відповідайте на питання, якщо знаєте відповідь, будьте чесними.

Залучайте дитину до чогось корисного. Це допоможе скинути нервове напруження. Вдома чи в бомбосховищі – знайдіть можливість вчитися, малювати, гратися. 

У цей складний час психоемоційних навантажень ми і наші діти потребуємо більше "підзарядки". Важливо займатися активностями, які поповнюють внутрішній "павербанк" дитини. Організуйте день, щоб у дитини був сон, смачна їжа, гра з улюбленцями, фізична активність, читання книжок, теплі розмови тощо.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: