• Головна
  • Новини
  • "Я готовий бути також на кордоні": Зеленський звернувся до Дуди і Туска

21.02.2024, 16:43

"Я готовий бути також на кордоні": Зеленський звернувся до Дуди і Туска

У середу 21 лютого президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення стосовно ситуації на польсько-українському кордоні

Про це повідомляє West News з посиланням на телеграм-канал Володимира Зеленського.

"Україна не може змиритись із тим, що відбувається на кордоні між нашими державами. І тим більше з тим, що там почали зʼявлятись відверті пропутінські гасла. Це неправильно. І антисолідарно. І зокрема, у вчорашньому випадку з нашим зерном, яке висипали з вагона, це було ще й просто неправдиво", - йдеться у заяві президента.

Зеленський доручив українському уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні. Президент України попросив прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска теж приїхати до кордону. До діалогу Зеленський також закликав Анджея Дуду.

"Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити. Я готовий бути також на кордоні разом із нашим урядом. І я хочу звернутися зараз до Єврокомісії: треба зберегти єдність у Європі. Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії", - заявив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що Україна не може змиритись із тим, що відбувається на кордоні.

"І тим більше з тим, що там почали зʼявлятись відверті пропутінські гасла. Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь. Не можна принижувати одне одного, не можна принижувати ані українських, ані польських фермерів. Нам потрібна єдність. Нам потрібні рішення – між нами, Україною та Польщею, та на рівні всієї Європи", - йдеться у заяві.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: