• Головна
  • Новини
  • Хто гине на фронті: портрет BBC типового російського солдата у війні проти України

20.09.2024, 21:28

Хто гине на фронті: портрет BBC типового російського солдата у війні проти України

Росія втратила понад 70 000 військових з початку війни в Україні, і портрет загиблого солдата суттєво змінився. Якщо раніше на фронті масово гинули молоді контрактники, то тепер в епіцентрі втрат опинилися старші чоловіки віком від 40 до 60 років, багато з яких не мають бойового досвіду.

WestNews розповідає більше.

Згідно з даними BBC, «Медіазони» та волонтерів, кожен п’ятий загиблий підписав контракт із російською армією або Росгвардією вже після початку війни. Значна частка загиблих — це добровольці, переважно чоловіки 42-50 років, які перед війною працювали в цивільному секторі. Вони проходили короткі курси підготовки, що тривали лише від трьох до десяти днів, що свідчить про виснаження Росією професійного військового ресурсу.

Крім того, зростають втрати серед офіцерського складу: Росія вже втратила понад 4 100 командирів, включно із 7 генералами та більш ніж 1 100 елітних командних спеціалістів.

Експерти зазначають, що реальні втрати можуть сягати до 180 000 загиблих, якщо враховувати бойовиків із самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". А загальна кількість втрат російської армії, включаючи поранених, за даними ЗСУ вже перевищила 639 000 осіб.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: