• Головна
  • Новини
  • Хрест із книгами: у Львові освятили пам'ятник на могилі професора УКУ Ігоря Скочиляса

05.07.2022, 08:33

Хрест із книгами: у Львові освятили пам'ятник на могилі професора УКУ Ігоря Скочиляса

4 липня у Львові на Личаківському кладовищі освятили пам'ятник на могилі історика Ігоря Скочиляса

Про це повідомляє УКУ.

"Посвячення пам’ятника Ігорю Скочилясу відбувається в час, коли увиразнюється основна тема церковного та земного життя, справедливості, людської гідності – всього того, що дає нам Господь. Ігор Скочиляс виявився майстром цих тем на різних рівнях. У своєму особистому житті він пройшов тривале, не завжди легке життєве паломництво духовних подвигів. Але це не залишалося приватним. Він мав відвагу та свободу, щоби цим ділитися з іншими. Нашою глибинною вірою є те, що наш колега та приятель Ігор Скочиляс переступив до вічності. Ми всі покликані зробити цей крок. Будучи з Ігорем, берімо від нього приклад. Щоби цей крок був природним для нас. Так, він буде болісним для тих, хто залишається на землі. Але для того, хто живе у Христі, це буде кроком свободи, любові, віри і надії", – звернувся до присутніх владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ у США, президент УКУ.

Дружина Ігоря Скочиляса, пані Ірина подякувала владиці Борисові та ректорові отцю Богданові Праху за підтримку протягом важкого часу:

"Я також хочу подякувати за цей величавий пам’ятник скульпторові Володимирові Семківу. У цих символах хреста і книг відображений ввесь Ігор. Це те, що супроводжувало його протягом всього життя. Я сподіваюсь, що цей пам’ятник стане частиною монументального мистецтва і його оцінять нащадки".

Довідково. Ігор Скочиляс, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії Гуманітарний факультет УКУ, керівник Центру релігійної культури, ініціатор і натхненник дослідницької програми "Київське християнство" передчасно відійшов у вічність 20 грудня 2020 року через ускладнення перебігу коронавірусного захворювання.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: