• Головна
  • Новини
  • Хмельницький суд оштрафував на 17 тис. грн усіх, хто пив каву із Зеленським без масок

19.06.2020, 17:52

Хмельницький суд оштрафував на 17 тис. грн усіх, хто пив каву із Зеленським без масок

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував на 17 тис. грн за порушення правил карантину 3 червня у кафе Хмельницького керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, мера Хмельницького Олександра Симчишина і приватного підприємця Андрія Мельниченка, які того дня без масок пили каву з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Суд встановив, що 3 червня 2020 року близько 17:30 особи, які були притягнуті до відповідальності, перебували в громадській споруді, одній із кав’ярень на вулиці Проскурівська в Хмельницькому без засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок. Отже, вони порушили правила щодо карантину людей, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 року №211, із змінами та доповненнями постановою КМУ№ 392 від 20.05.2020 року, чим вчинили адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 44-3 КУпАП", - повідомляє в п'ятницю прес-служба суду.

Жоден із правопорушників на засідання не з'явився.

Кожного з них, крім президента Зеленського, за яким було ухвалено окреме рішення, суд визнав винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і застосував до них покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн. Стягнуто також 420 грн 40 коп. судового збору на користь держави.

Постанову може бути оскаржено в Хмельницькому апеляційному суді протягом десяти днів із дня його ухвалення.

Як повідомлялося, 3 червня під час візиту до Хмельницького Зеленський із делегацією випив каву в місцевому кафе, яке, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, не могло приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня. Відповідне фото оприлюднила прес-служба президента.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що правоохоронці вивчать можливе порушення карантинних обмежень президентом України Зеленським під час робочої поїздки до Хмельницького.

"Коли Володимир Зеленський показав свій бюлетень у квітні 2019 року, його було оштрафовано за розголошення таємниці голосування. Тому компетентні органи поліції розглянуть це питання", - сказав Геращенко журналістам у четвер.

За порушення карантинних обмежень президентові загрожує штраф розміром 17 тис. грн, проте, за словами Геращенка, спочатку правоохоронці мають встановити, чи винен Зеленський у цьому інциденті.

10 червня у результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) на власника кафе і відвідувачів, зокрема президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та хмельницького міського голову Олександра Симчишина.

Хмельницький міський районний суд 19 червня розглянув справу про адміністративне порушення правил карантину президентом України Володимиром Зеленським та засумнівався в можливості притягнення глави держави до юридичної відповідальності через його недоторканність.

З огляду на це суд постановив зв'язатися з головою Верховного Суду стосовно скликання пленуму Верховного Суду для ухвалення рішення про звернення до Конституційного Суду України щодо офіційного тлумачення ч.1 ст.105 Конституції України "Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень", в аспекті можливості притягнення президента України до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: