• Головна
  • Новини
  • Хірурги Центру дитячої медицини видалили паразита з-під шкіри 5-річного хлопчика, інфікованого через укус комара

25.09.2024, 17:23

Хірурги Центру дитячої медицини видалили паразита з-під шкіри 5-річного хлопчика, інфікованого через укус комара

У Центрі дитячої медицини Західноукраїнського спеціалізованого медичного закладу хірурги видалили паразита з тіла 5-річного хлопчика, який заразився після укусу комара.

Про це повідомили у пресслужбі Центру, пише WestNews.
Хлопець потрапив до лікарні через підшкірну інфекцію, спричинену паразитом — дирофілярією. Мати дитини зазначила, що пухлина на стегні з'явилася давно і спершу не турбувала хлопчика. Однак згодом з'явилися ознаки запалення: почервоніння, болючість, підвищення температури у зоні припухлості, а також абсцес. У результаті УЗД лікарі виявили доброякісне новоутворення.

«Спочатку ми припускали епідермальну кісту, яка іноді зустрічається у дітей. Але через наявність ознак інфікування ми вирішили провести хірургічне втручання для видалення гною. Після розкриття новоутворення під місцевим знеболенням було виявлено нематоду — гельмінта роду Dirofilaria. Паразита видалили та відправили на підтвердження діагнозу в паразитологічну лабораторію», — повідомив керівник клініки спеціалізованої хірургії Богдан Романишин.

Хірург додав, що це вже другий випадок дирофіляріозу серед дітей цього року. Щорічно фахівці Центру дитячої медицини фіксують 2-3 подібні випадки. Дирофіляріоз передається через укус інфікованих комах, найчастіше комарів, які можуть заразитися від тварин. Інкубаційний період може тривати від одного місяця до двох років, а паразит здатен пересуватися під шкірою на відстань до 30 см на добу.

«Захворювання не передається від людини до людини. Найпростіший спосіб профілактики дирофіляріозу — це використання репелентів під час прогулянок», — підсумувала керівниця відділу інфекційного контролю Оксана Пушкарьова.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: