• Головна
  • Новини
  • Вшанування пам’яті Романа Гурика та Героїв Небесної Сотні в Прикарпатському університеті: 30-річчя Героя

02.10.2024, 18:02

Вшанування пам’яті Романа Гурика та Героїв Небесної Сотні в Прикарпатському університеті: 30-річчя Героя

2 жовтня на території Прикарпатського національного університету традиційно відбулося вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика. Цього дня йому могло б виповнитися 30 років, але його життя трагічно обірвалося у 19 під час Революції Гідності.

Біля Обеліску студентам і викладачам, загиблим у боротьбі за незалежність України, зібралася університетська спільнота, родина, друзі та колеги, щоб згадати його подвиг.

Роман Гурик став символом відваги, принциповості та патріотизму. Він загинув під час революційних подій на Майдані в 2014 році, борючись за свободу та гідність своєї країни. Його життя, хоча й коротке, залишило значний слід у серцях українців.

На заході виступила перша проректорка Прикарпатського національного університету Валентина Якубів, яка підкреслила важливість збереження пам’яті про Героїв та виховання наступних поколінь у дусі патріотизму: «Сьогодні ми зібралися на подвір’ї університету, щоб вшанувати памʼять Героя України, студента Романа Гурика, який у 2014 році загинув у боротьбі за нашу незалежність під час Революції Гідності. Окрім того, ми вшановуємо пам’ять усіх полеглих студентів і випускників нашого університету, а їх разом 52. Дуже важливо демонструвати другим поколінням той патріотизм, який зміцнить їхній дух. Вони повинні розуміти, що сьогодні потрібно кожного дня, маленькими кроками йти до нашої Перемоги разом! Як університетська спільнота, ми відповідальні за виховання національно-патріотичної молоді. Ми повинні демонструвати стійкість та незламність!».

Мати Романа Гурика, Ірина Гурик, теж висловилася про цей день та про пам’ять сина: «30 років — це абсолютно дорослий чоловік. Дуже сумно та шкода, що ніхто не буде знати, як би склалося його життя. Я знаю одне: якби він був живий, то зараз був би на сході». Вона також відзначила важливість участі університету у збереженні пам'яті про загиблих Героїв: «Я дуже дякую Прикарпатському університету. Це той навчальний заклад, який щороку, незважаючи ні на що, вшановує та памʼятає наших Героїв, зокрема мого сина. Ми спілкуємося, ділимося спогадами. Це безцінно! Зараз основне — це передавати нашим молодшим поколінням, дітям історію, розповідати, хто і за що боровся, та продовжує це робити зараз, зберігаючи нашу незалежність та свободу!».

Пам’ять про Романа Гурика та інших Героїв Небесної Сотні нагадує українцям про важливість боротьби за свободу, права людини та гідність. 

Марина Лапіна(Михайлюк)WestNews.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: