• Головна
  • Новини
  • Волинська поліція ліквідувала міжрегіональне злочинне угруповання: вилучено понад 11 кілограмів наркотиків

11.09.2024, 21:40

Волинська поліція ліквідувала міжрегіональне злочинне угруповання: вилучено понад 11 кілограмів наркотиків

Подробиці розповіли у поліції

Волинські поліцейські ліквідували організоване злочинне угруповання, яке займалося торгівлею наркотиками на міжрегіональному рівні. Операцію з припинення діяльності наркосиндикату провели 9 вересня в Івано-Франківську, де затримали 26-річну організаторку злочинної групи. 

Пише WNпосилаючись на Поліцію Волинської області.

Під час затримання у наркодилерки вилучили три кілограми особливо небезпечної психотропної речовини Альфа «PVP» та амфетамін загальною вартістю понад 2 мільйони гривень. Наступного дня на Волині вилучили ще понад півтора кілограми наркотиків, підготовлених для продажу.

Заходи з ліквідації наркосиндикату проводили співробітники управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління Національної поліції у Волинській області, використовуючи сили оперативних служб та відділу кримінального аналізу, спільно зі слідчими, а також управлінням СБУ. До операції також долучились працівники поліції Черкаської, Івано-Франківської та Львівської областей. Процесуальне керівництво здійснювала Волинська обласна прокуратура.

Як повідомив начальник управління боротьби з наркозлочинністю Волинської області Олег Зубко, на початку року оперативники розпочали документування діяльності злочинної групи. Було виявлено, що учасники угруповання організували продаж наркотиків через телеграм-канал, використовуючи схему «закладок». Протягом квітня-липня вдалося затримати сімох учасників групи.

Серед затриманих троє — лучани віком 22, 24 та 26 років, а також троє осіб з Львівщини — віком 26, 17 та 16 років. Таким чином, зловмисники залучили до своєї незаконної діяльності навіть неповнолітніх. Ще одну співучасницю — 19-річну дівчину — затримали в червні на Буковині, вона також займалася розповсюдженням наркотиків.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили сотні закладок із небезпечними речовинами, зокрема Альфа «PVP», канабіс, амфетамін, а також електронні ваги, зіп-пакети та чорнові записи. Усі затримані отримали підозри, а суд обрав їм запобіжні заходи.

Поліцейські з’ясували, що наркосировину постачала 26-річна мешканка Черкаської області. Вона займалася поставками наркотиків в оптових партіях по всій території України, залишаючи їх для безконтактного збуту іншими учасниками групи. Загалом було вилучено понад 11 кілограмів наркотиків на суму понад 6 мільйонів гривень. 

Крім того, 10 вересня у Луцьку поліцейські виявили ще понад півтора кілограми наркотиків, залишених для реалізації «клієнтам».

Наразі діяльність злочинного угруповання припинено, а організаторці оголошено підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Її взято під варту без права на заставу. Слідчі дії тривають.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

    Коментар

    Блоги

    Михайло Цимбалюк

    Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

    Мирослав Дністрянський

    КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: