• Головна
  • Новини
  • Водія BMW засудили за потрійну ДТП у Львові: постраждало немовля

23.10.2024, 13:27

Водія BMW засудили за потрійну ДТП у Львові: постраждало немовля

Шевченківський районний суд Львова виніс вирок водієві BMW, який спричинив потрійну ДТП на вулиці Липинського у січні 2020 року. Внаслідок аварії важкі травми отримало немовля, яке було пасажиром одного з автомобілів. Суд позбавив винуватця водійських прав та звільнив від тюремного ув’язнення, призначивши йому іспитовий термін.

Згідно з вироком, аварія сталася ввечері 17 січня 2020 року. Водій BMW Ігор Дуда, виконуючи маневр перестроювання, не надав перевагу в русі іншому автомобілю. Його BMW зіткнулося з Peugeot 308, яке після удару врізалося у мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter, що перекинувся. Унаслідок ДТП постраждали двоє дітей, зокрема немовля, яке отримало серйозні травми: забій головного мозку, перелом потиличної кістки та інші ушкодження.

Під час судового процесу обвинувачений визнав свою провину та пояснив, що втратив контроль над автомобілем під час затяжного повороту. Він просив суд врахувати, що має неповнолітню дитину та працює на СТО, де ремонтує авто для ЗСУ. Матір постраждалого немовляти зазначила, що обвинувачений не вибачився за інцидент до суду, хоча виплатив їй 3 тисячі доларів, що частково вплинуло на її відмову від цивільного позову.

Суддя Петро Невойт призначив Ігорю Дуді п’ять років тюрми з іспитовим терміном у два роки та забороною керувати транспортними засобами на півтора року. Крім того, винуватець ДТП має виплатити 370 тисяч гривень постраждалим як компенсацію матеріальних та моральних збитків. Вирок ще може бути оскаржений.
 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: