• Головна
  • Новини
  • Вода в Десні біля Чернігова потемніла, фіксується замор риби – місцева влада

09.09.2024, 11:16

Вода в Десні біля Чернігова потемніла, фіксується замор риби – місцева влада

Вода в Десні біля Чернігова потемніла, місцями фіксується масовий замор риби; водночас виконувач обов’язків мера Олександр Ломако запевняє, що місто не споживає воду з річки, тому загрози життю та здоров’ю жителів немає.

Пряма мова в.о. мера Чернігова: "Станом на 7 ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж м. Чернігова) спостерігається незначний неприємний запах. В річці вода темного кольору. Місцями масовий замор риби, є загинувша. Зараз відбувається засідання оперативного штабу. Рибу будуть збирати та відвозити на утилізацію в заздалегідь визначене місце. Працюють міські служби, екологи та ДСНС… Важливо ще раз зазначити, що Чернігів не споживає воду з річок, місто використовує воду зі свердловин. Тому, загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає".

Ломако нагадав, що відівідувати пляж влада заборонила минулогоу тижня. Муніципальна варта контролює ситуацію на місці. Було посилено контроль за продажем всіх видів риби в місті. Також працює станція аерації КП "Чернігівводоканал" в районі переправи.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: