27.05.2020, 16:06

Вода у Львові знову подорожчає

Вода у Львові знову подорожчає. На 12%! Про це у ФБ повідомив громадський активіст Богдан Рабешко.

Богдан Рабешко: "І знову львів'янам нав'язують незрозумілі тарифи, без детального вивчення структури тарифу та в незрозумілий спосіб, прикриваючись пандемією COVID-19!

12 травня Львівводоканал опублікував повідомлення, що підготував розрахунки тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік.

Також було зазначено, що відкрите обговорення проекту структури тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення, а також обговорення інвестиційної програми на 2021 рік відбудеться 26 травня 2020 р. о 12:00 год в актовому залі ЛМКП «Львівводоканал» за адресою м. Львів, вул. Зелена, 62.

Наша громадська організація "Громадський рух "Європейське місто" 21 травня 2020 р. скерувала на електронну адресу Львівводоканалу листа, в якому чітко вказала про заявку на участь в обговоренні з вимогами надати всі необхідні офіційні документи та розрахунки в абсолютних та відносних цифрах обгрунтування підвищення тарифів для сформування пропозицій та зауважень до структури тарифів.

Проте Львівводоканал у своїй відповіді повідомив, що "з урахуванням рішень Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з метою протидії поширенню коронавірусу COVID-19 відкрите слухання відбудеться онлайн за допомогою програми Zoom", запропонувавши нам приєднатись до обговорення он-лайн??!!

Також нам були надіслані узагальнені цифри, з яких неможливо зробити висновок, наскільки раціональними чи обгрунтованими є суми певних статей витрат, без чіткої деталізації розрахунків комунального монополіста, які далекі від поняття "обгрунтування підняття тарифів".

Ми ще досі не маємо повної інформації щодо фактичних втрат води в трубах, фінансової ефективності менеджменту підприємства, кошторисів виконаних робіт та реального стану всіх водопровідних мереж міста.

А як щодо законодавства, в якому взагалі відсутні норми щодо проведення таких заходів он-лайн? Обговорення підняття тарифів проводяться виключно за адресою ліцензіата, а не у всесвітній павутині! КРАПКА!

А заборона присутності бажаючих на обговоренні за місцезнаходженням ліцензіата-Львівводоканалу - це грубе порушення, що ще раз доводить тезу про те, що такі "громадські обговорення" - фікція і профанація під соусом "коронавірусного карантину".

В нас «кому війна, а кому – мати рідна».

Ми вирішили не брати участь у цій зумівській виставі, де нам в черговий раз би показували різні дивні слайди, графіки, діаграми без надання всіх офіційних документів, адже всі львів'яни є своєрідними інвесторами Львівводоканалу і мають право знати, куди йдуть їхні гроші. Громада Львова досі не має прозорої інформації про формування тарифів на львівську воду!"

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: