26.09.2024, 10:16

Вночі РФ випустила по Україні шість ракет та 78 БпЛА

Вночі 26 вересня 2024 року Російська Федерація здійснила масштабний ракетний та безпілотниковий напад на Україну, випустивши понад 80 повітряних цілей.

Згідно з даними Повітряних сил ЗСУ, більшість атакованих цілей вдалося збити.

Серед атакуючих цілей були: дві ракети невстановленого типу, випущені з Бєлгородської області по Сумщині, а також чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з акваторії Чорного моря по Одещині. Додатково, 78 ударних БПЛА типу "Shahed" були запущені з різних російських регіонів, включаючи Приморсько-Ахтарськ, Орел та Курськ.

Сили та засоби ППО ЗСУ зуміли знищити чотири ракети Х-59/69 та 66 безпілотників. Ще вісім БПЛА були виявлені над територією України, один з "шахедів" повернувся назад до РФ, а один досі перебуває в повітряному просторі України, з продовженням бойових дій.

Атаки відбулися в різних регіонах України, включаючи Дніпропетровську, Харківську, Київську, Черкаську, Кіровоградську, Вінницьку, Хмельницьку, Івано-Франківську, Сумську, Полтавську, Миколаївську, Одеську та Херсонську області. Для відбиття повітряного нападу були залучені авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби.

У результаті ночі 26 вересня російські окупаційні війська також атакували Івано-Франківщину, завдавши удару по об’єкту критичної інфраструктури. Столиця України також зазнала атаки безпілотниками, внаслідок чого сталися певні пошкодження.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: