01.02.2020, 12:12

Влада – українцям: ваше майбутнє – це ваш клопіт

На тлі величезних зарплат представників нової влади пересічних українців міністр соціальної політики закликає подбати про майбутнє самотужки.

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, яка отримала за грудень 217 тисяч гривень зарплати, заявляє, що в короткостроковій перспективі накопичувальна пенсійна система в Україні запроваджуватися не буде, і закликала людей самостійно збирати гроші на старість.

Про це Соколовська сказала в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання, чи буде накопичувальна пенсійна система запроваджена в Україні найближчим часом.

«У короткостроковій перспективі навряд чи. У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це запрацювало, але вже є багато напрацювань. Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде коштів», - повідомила вона.

За словами міністра, для запровадження накопичувальної системи спочатку потрібно створити її дизайн, а саме: хто буде платити внески, скільки це буде відсотків, зробити розрахунки, чи буде це вигідно людині.

«Плюс накопичення – це довгі гроші, тобто заощадження. Зазвичай, це працює так, що кошти інвестуються, а значить, повинен бути ринок, куди можна інвестувати. На сьогодні в Україні такого ринку фактично немає. Ви знаєте, що був прийнятий законопроект про «спліт» - в ньому також є питання регулювання недержавних пенсійних фондів, Комісії з цінних паперів фондового ринку. Це перші кроки, про які можна сказати, що, якщо будемо рухатися в цьому напрямку ефективно, то за якийсь період часу зможемо ввести і накопичувальну систему », - додала вона.

Соколовська також зазначила, що необхідно подивитися на досвід інших країн, щоб переймати тільки кращі практики.

«Я скажу таку річ – нам сьогодні нічого не заважає накопичувати собі на старість, але, на жаль, ми чомусь цього не робимо. Це насправді людська природа. Тому стимулювати людей накопичувати – це один з виходів. Але було б добре, якби люди розуміли і думали про старість заздалегідь», - вважає міністр.

Нагадаємо, за 2018 рік Соколовська задекларувала квартири в Києві та Вінницькій області та 1,2 млн гривень доходів. Решту зарплат високопосадовців та пересічних українців пропонуємо порівняти в інфографіці Worldnews:

Світлина від Worldnews.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: