• Головна
  • Новини
  • Винниківська тютюнова фабрика заявляє про незаконне блокування підприємства та мільярдні втрати бюджету

27.07.2024, 10:47

Винниківська тютюнова фабрика заявляє про незаконне блокування підприємства та мільярдні втрати бюджету

Пресслужба Винниківської тютюнової фабрики заявила про тотальне та протиправне блокування підприємства силовими органами понад 70 діб. Зазначається, що за цей час не висунуто жодних звинувачень, не надано жодних пояснень.

Як вказано у повідомленні, навіть попри це фабрика змогла сплатити в бюджет за травень і червень понад 1 мільярд гривень податків.

Це стало можливим завдяки тому, що близько 170 працівників самотужки, вручну виносять вироблену продукцію, належним чином її оформивши, згідно з нормами чинного законодавства. Колектив підприємства робить це, щоб не випасти остаточно з ринку та не втратити завойовані позиції на ньому, а також отримувати зарплату.

Але навіть після того, як продукцію вантажать на автомобільний транспорт, працівники Бюро економічної безпеки арештовують виготовлений товар. Для цього використовують таку "безпредєльну" схему: працівники БЕБ як звичайні громадяни телефонують на номер поліції "102" і повідомляють про виявлену нібито незаконну, контрафактну продукцію. Далі вже разом з працівниками поліції приходять і арештовують цей законний товар, з якого сплачено усі податки. Ці факти встановлено, сподіваємося, їм буде дана відповідна юридична оцінка,
– зазначили у пресслужбі Винниківської тютюнової фабрики.

У компанії додали, що все це робиться, щоб "заблокувати роботу єдиного та найбільшого українського національного виробника тютюнової продукції з майже 250-річною історією діяльності, який склав достойну та чутливу конкуренцію великим транснаціональним тютюновим виробникам".

Також у заяві зазначається, що вже зірвано сплату фабрикою податків та платежів до бюджету цього року на рівні 8,5 мільярдів гривень. Торік підприємство сплатило 7,3 мільярда гривень податків.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: