• Головна
  • Новини
  • Винахідники з Франківщини створили портативний прилад, що сповіщає про хімічну та радіаційну загрозу

06.06.2022, 10:42

Винахідники з Франківщини створили портативний прилад, що сповіщає про хімічну та радіаційну загрозу

Команда франківців EcoCity завершує розробку і виготовлення першого прототипу приладу Hazard Detector для відстеження хімічної загрози, як-от випари хлору, фосфіну, та вимірювання радіаційного фону

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив засновник команди Олексій Трелевський.

"Декілька міжнародних зумів, а також зрозуміле технічне завдання – і вже найближчим часом будемо презентувати на загал перший прототип. Цей прилад Hazard Detector розроблений командою EcoCity для збереження життя та здоров’я людей, які можуть опинитись у ситуації хімічної і радіаційної загрози", – йдеться в повідомленні. 

Основним завданням приладу є завчасно сповістити про небезпечні концентрації газів, а також про небезпечний радіаційний фон користувача. Частота опитування сенсорів відбувається кожні 5 секунд. Сповіщення відбувається за допомогою вібросигналу, звукового сигналу (можна відключити), а також через відображення на дисплей (можна відключити).

"Прилад зберігає на внутрішній носій памяті дані вимірювань, які за допомогою бездротового зєднання WiFi можна вивантажити в польових умовах і відправити файлом. При підключенні до смартфону через WiFi можна передавати щохвилинні усереднені дані вимірювань на будь-який сервер", – зазначає Трелевський.

Живлення внутрішньої акумуляторної батареї вистачатиме на 24 години автономної роботи, також до приладу можна під’єднати будь-який павербанк і цим збільшити час автономної роботи.  Відтак прилад можна використовувати в умовах війни в зоні бойових дій.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: