27.06.2019, 22:16

Виконком погодив детальний план стадіону «Україна»

Сьогодні, 27 червня, виконком Львівської міської ради погодив детальний план території стадіону «Україна», повідомила офіційна сторінка ФК «Карпати».

«Виконком Львівської міської ради після тривалого процесу підготовки погодив детальний план території стадіону «Україна» (до межі Парку «Снопківський»). Тепер ми очікуємо затвердження цього детального плану на сесії міськради, яка відбудеться 11 липня. Ми надіємося, що технічно встигнемо підготувати та провізувати відповідний проект ухвали з Управлінням архітектури та урбаністики. Сподіваємося на конструктивну позицію депутатського корпусу, адже лише після затвердження цього детального плану саме сесією, стане можливою розробка технічної документації для відведення земельних ділянок, їх виникнення в юридичному сенсі з присвоєнням кадастрових номерів», - наголосив директор клубу із розвитку інфраструктури Олег Солдатенко.

За словами директора, мова йде про дві ділянки загальною площею трохи більше десяти гектарів.  Це ділянка, на якій розміщена чаша стадіону з трибунами (орієнтовно 8 га) і ділянка, на якій розміщені так звані «верхні» тренувальні поля - трохи більше двох з половиною гектарів.

Щодо «нижніх» тренувальних полів (трохи більше двох гектарів), то оскільки територія, на якій вони знаходяться, у 2014 році була включена міськрадою до меж Парку «Снопківський», по них має бути окрема процедура.

«Тож згодом будемо очікувати конструктивної позиції депутатського корпусу щодо надання цих ділянок «Карпатам» в пільгову оренду», - додав Солдатенко.

Він також розповів про плани клубу щодо використання території: «громада міста отримає сучасний реконструйований стадіон «Україна» з відповідною інфраструктурою. Насамперед, це, звичайно, має бути повноцінний клубний футбольний стадіон з усім, що треба футбольному клубу. Зрозуміло, що це якісне основне футбольне поле, кілька тренувальних полів для команд різних вікових груп та з різним покриттям, приміщення, передбачені регламентними документами сфери футбольного регулювання.

Додатково ми передбачаємо реабілітаційний центр для спортсменів – професіоналів, заклад громадського харчування, офісні приміщення власне клубу, приміщення для клубної спортивної школи, готель на 50-60 місць для прийому команд гостей, клубний музей, допоміжні приміщення (каси, склади тощо).

Але, разом з цим, є задум, щоб об’єкт в цілому жив не лише футболом, а був ще і джерелом певної фінансової незалежності клубу. Так, ми передбачаємо додатково спортивну зону, що включатиме зали для занять аеробікою, фітнесом, іншими спортивними видами масового напрямку, лікувально- процедурні приміщення, а також спортивно-розважальну зону, в якій передбачено зал для ігрових видів спорту з трибунами на одну тисячу глядачів, заклади громадського харчування, профільні магазини і таке інше. Передбачаємо також окремо готель на 80 – 100 місць для відвідувачів матчів улюбленої команди та і взагалі – гостей міста, і навіть, – дитячий садок, орієнтований в першу чергу для обслуговуючого персоналу стадіону після реконструкції».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: