• Головна
  • Новини
  • Виконком ЛМР затвердив кошти на оренду житла мешканцям аварійного будинку

11.11.2019, 12:55

Виконком ЛМР затвердив кошти на оренду житла мешканцям аварійного будинку

Виконавчий комітет ЛМР затвердив граничні суми на оренду житла та матеріальну допомогу мешканцям будинку №2 на вулиці Хімічній.

Як повідомили в понеділок, 11 листопада, у Львівській міськраді, сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР було прийнято рішення «Про тимчасове відселення мешканців в будинку №2 на вулиці Хімічна у Львові».

Як доповів Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства ЛМР, цим рішенням пропонується встановити граничні суми на оплату оренди житла, а також граничні суми на матеріальну допомогу.

Нагадаємо, 1 листопада виконавчий комітет прийняв рішення «Про затвердження порядку оренди житла або надання матеріальної допомоги для тимчасового проживання мешканцям під час проведення першочергових протиаварійних робіт капітального ремонту будинку № 2 на вулиці Хімічній». Відповідно мешканцям будинку на вул. Хімічна, 2 пропонується два варіанти на відселення – або оренда житла, або матеріальна допомога на тимчасове проживання під час ремонтних робіт.

В.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець прокоментував: «Мешканці знають, що їх мають відселити. З ними неодноразово проводилися зустрічі. Для цього ми затвердили процедуру, відповідно до чинного законодавства. Відселення відбуватиметься шляхом укладення договорів оренди з відповідними орендодавцями житла, або мешканці самі відселяються, а ми виплачуємо їм матеріальну допомогу. Домівки вже шукали. Для цього місто найняло ріелторську фірму, яка спільно з мешканцями шукала житло. Беремо середньоринкові ціни, які підтверджені документами.

Олександр Одинець також розповів: «За час відселення першочергово будуть проведені протиаварійні ремонтні роботи у будинку щодо стримання руйнування фасадної стіни, укріплення фундаменту, стяжка стін, а тоді капітальний ремонт. Упродовж восьми місяців плануємо завершити усі роботи, щоб люди могли повернутися у свої домівки. Місто робить все можливе, щоб цей період був максимально комфортний».

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: