• Головна
  • Новини
  • Викидала мільйони з вікна: посадовців на Хмельниччині викрили на корупції із захмарними сумами готівки

04.10.2024, 19:00

Викидала мільйони з вікна: посадовців на Хмельниччині викрили на корупції із захмарними сумами готівки

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина – керівника управління Пенсійного фонду в області – на незаконному збагаченні на мільйони доларів

Під час обшуків правоохоронці знайшли у фігурантів справи майже 6 мільйонів доларів США, євро, гривні, а також ювелірні прикраси відомих брендів. У кабінеті керівниці МСЕК було виявлено 100 тисяч доларів готівкою, фальсифіковані медичні документи, списки з прізвищами та фіктивними діагнозами тих, хто намагався уникнути служби за корупційними схемами.

В будинку посадовців правоохоронці вилучили понад 5 мільйонів доларів, 300 тисяч євро, 5 мільйонів гривень, а також документи, що підтверджують участь у відмиванні грошей через низку підставних бізнес-проєктів. Під час обшуку посадовиця намагалася приховати частину коштів, викидаючи сумки з грошима через вікно, проте оперативні дії слідчих запобігли знищенню доказів.

Ця гучна справа розслідується як приклад масштабної корупції та незаконного збагачення серед високопосадовців. Винні особи можуть понести покарання у вигляді тривалого тюремного ув'язнення.

.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: