• Головна
  • Новини
  • Військова "Ксена" з Прикарпаття потрапила у список Forbes "30 до 30"

21.09.2024, 11:56

Військова "Ксена" з Прикарпаття потрапила у список Forbes "30 до 30"

Журнал Forbes Ukraine 5 рік поспіль публікує рейтинг "30 до 30", у якому відзначають лідерів різних сфер віком до 30 років, які вже визначають майбутнє країни

Командирка взводу безпілотних авіаційних комплексів, поетеса з Івано-Франківщини Оксана "Ксена" Рубаняк увійшла до рейтингу журналу Forbes Ukraine "30 до 30", який щороку відзначає молодих лідерів різних сфер до 30 років, що формують майбутнє країни. Про це військова повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише WestNews.

"30 до 30, коли тобі 21. Люблю такі події за натхненних людей, які роблять все можливе, щоб змінювати країну і продовжувати боротьбу. Насправді, була приємно вражена, побачивши себе у списку @forbes.ukraine.official. Вважаю, що мій внесок є недостатнім, адже є багато людей з вражаючими та героїчними вчинками", — зазначила Оксана Рубаняк у своїй публікації.

Лідерка у війську та поетеса

Оксана Рубаняк з перших днів повномасштабної війни вступила до лав Збройних сил України. Спочатку вона служила кулеметницею, а тепер керує взводом, що займається розвідкою з використанням безпілотних авіаційних комплексів. У свої 21 рік вона вже успішно виконує бойові завдання та демонструє лідерські якості у колективі, переважно складеному з чоловіків.

За словами Олени Шевцової, радниці командувача ЗСУ, "як командир підрозділу, в якому переважно чоловіки, Оксана вдало виконує бойові завдання та має лідерські якості командира".

Крім цього, Рубаняк відповідає за організацію роботи взводу, підбір бійців, навчання, комунікацію з вищим керівництвом та іншими підрозділами. Вона також забезпечує свій взвод усім необхідним для успішного виконання завдань. "Від бійців потрібна лише робота, решта — на мені", — каже військова.

Творчий шлях під час війни

Оксана Рубаняк не лише захищає країну, але й знаходить час для творчості. У 17 років вона видала свою першу поетичну збірку. Під час повномасштабної війни світ побачили ще дві книги. Одна з них — "Назустріч смерті" — це окопний щоденник, поданий у поетичній формі. Інша, "Дорога життя", присвячена загиблим побратимам.

Після війни Оксана планує продовжити свою діяльність у сфері державотворення. Вона вже має певний досвід роботи в державних органах — до війни працювала у департаменті молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. Крім того, вона навчалася в Університеті імені Стефаника на факультеті публічної політики та адміністрування.

Незважаючи на свої досягнення, Оксана залишається скромною: "Рада побачити знайомі лиця і поспілкуватися вживу, а не тільки онлайн, як це відбувалося останні три роки. Такі поїздки я називаю 'ковтком цивільного повітря', якого так бракує".

Це визнання в списку Forbes не лише підкреслює лідерські якості Оксани Рубаняк, а й демонструє, що навіть у найважчі часи молоді українці роблять великий внесок у захист та відновлення країни.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: