• Головна
  • Новини
  • Виганяв з помешкань місцевих та розселяв військових РФ: заступнику гауляйтера Каланчака заочно оголосили підозру

27.02.2023, 12:23

Виганяв з помешкань місцевих та розселяв військових РФ: заступнику гауляйтера Каланчака заочно оголосили підозру

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру заступнику голови окупаційної адміністрації селища Каланчак Херсонської області. Чоловік особисто розселяв російських військових

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, до повномасштабного вторгнення фігурант обіймав посаду першого заступника голови Каланчацької селищної ради. У травні 2022 року він добровільно зайняв посаду в утвореній окупантами "Каланчакській військово-цивільній адміністрації".

"Відтоді колаборант активно прислуговує загарбникам. Зокрема, він займався розквартируванням вояків Російської Федерації в Каланчаку. У супроводі озброєних російських військових колаборант обходив домівки місцевих мешканців. У разі відсутності у містян документів про власність на житло, їх виселяли. А помешкання віддавали окупаційним військам", - розповіли в СБУ.

Крім того, колаборант також займається активною публічною діяльністю задля популяризації та підтримки окупаційної влади. До того ж він брав участь у форумі "ми разом з Росією", де проголосував за приєднання Каланчака до складу РФ.

Чоловікові повідомили про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, в тому числі в окупованій адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 ККУ).

Після деокупації української території колаборантові "світить" до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Викриття колаборанта проводила СБУ в Вінницькій області. Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Фото: СБУ в Івано-Франківській області

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: