• Головна
  • Новини
  • "Відродження карнавалу": у Львові відкриють фотовиставку про свято Маланки

23.01.2021, 19:46

"Відродження карнавалу": у Львові відкриють фотовиставку про свято Маланки

25 січня у Львові відбудеться відкриття виставкового проєкту від Ukraїner та Львівського муніципального мистецького центру ― "Маланка. Відродження Карнавалу".

На стінах лекторію будуть представлені світлини Сергія Коровайного, Дмитра Бартоша та Олександра Хоменка, що показують святкування Маланки у Красноїльську, Космачі та Осичках. Світлини для виставки були зроблені під час експедицій Україною. Про це повідомили в анонсі події, пише Суспільне.

"Протягом декількох років наша команда досліджувала, як святкують Маланку в тих регіонах України, де радянські заборони не змогли вповні перервати автентичні звичаї. Ми покажемо, які яскраві та нетипові для інших регіонів свята відбуваються на Буковині, Поділлі та Карпатах", ― каже авторка експозиції виставкового проєкту Катерина Акварельна.

До експозиції виставки також увійдуть роботи художниці Ірини Полянської: маски та крила, у які вбираються маланкарі під час буковинського карнавалу.

Виставка триватиме з 25 січня до 14 лютого 2021 року в Львівському муніципальному мистецькому центрі, що на вулиці Стефаника, 11. Вхід вільний.

  • Маланку або Щедрий вечір відзначають 13 січня за новим григоріанським календарем. Раніше ж Маланка припадала на 31 грудня, тобто була новорічним святом.
  • За традицією на це свято люди у маскарадних костюмах виходять на вулиці з виставами, піснями й танцями, святкуючи прихід Нового року.
  • Ukraїner ― це волонтерський медіапроєкт, що у дослідницьких експедиціях відкриває автентичну Україну й презентує її у світі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: