• Головна
  • Новини
  • Відкат для чиновника Львівської ОДА мав становити 365 тис. грн

24.02.2021, 11:58

Відкат для чиновника Львівської ОДА мав становити 365 тис. грн

Поліція затримала на «відкаті» у 365 тисяч гривень заступника начальника управління Львівської обласної державної адміністрації

Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Отже, учора, 23 лютого, посадовця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

Викрили протиправну діяльність одного із заступників начальника управління облдержадміністрації оперативники управлінням стратегічних розслідувань у Львівській області спільно з колегами-правоохоронцями.

За даними слідства посадовець налагодив систему отримання від підприємців неправомірної вигоди. Натомість сприяв їхньої перемозі під час проведення тендерних закупівель на будівельно-ремонтні роботи та перерахування коштів за їх виконання.

Так, було задокументовано факт вимагання від представника товариства 365 тисяч гривень у якості «відкату» за проведені роботи за бюджетні кошти. Для цього заступник начальника управління ОДА залучив свого підприємця, який видав фіктивні рахунки-фактури про купівлю у нього товариством певних товарів на цю суму.

23 лютого оперативники разом зі слідчими слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затримали посадовця.

Один із заступників начальника управління Львівської облдержадміністрації затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Додамо, що перед цим голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що Львівська обласна прокуратура разом з працівниками Нацполіції затримали одного з працівників Управління капітального будівництва ЛОДА. 

Водночас учора, 23 лютого, ЗМІ повідомили, що на хабарі затримали очільника управління капітального будівництва Львівської ОДА Павла Тереха.

На сайті Львівської ОДА  Павло Терех позначений, як т.в.о. начальника управління капітального будівництва.

Пресслужба прокуратури Львівської області з цього приводу повідомила: 

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди в.о. заступника начальника управління капітального будівництва ЛОДА (ч.3 ст.368 КК України).

Встановлено, що чиновник вимагав та одержав від представника будівельно-торгової фірми неправомірну вигоду в розмірі 365 тис грн - «відкат», за раніше укладений між УКБ ЛОДА та приватним підприємством договір про закупівлю робіт за державні кошти. Йдеться про будівництво амбулаторії монопрактики в одному з районів Львівської області.

Аби приховати отримання неправомірної вигоди, службовець залучив приватного підприємця: той видавав фіктивні рахунки-фактури про оплату на своє ім’я від імені приватного підприємства на суму 365 тис грн нібито за купівлю запчастин.

Фігуранта затримано у порядку ст.208 КПК України.

Під час проведення обшуків за місцем роботи фігуранта та місцем здійснення підприємницької діяльності приватним підприємцем вилучено документацію та мобільні телефони.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду".

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: