• Головна
  • Новини
  • Від посад відсторонили понад 100 митників, з них найбільше на Галицькій митниці - 46

02.04.2021, 23:50

Від посад відсторонили понад 100 митників, з них найбільше на Галицькій митниці - 46

Після сьогоднішнього засідання Ради Національної безпеки і оборони понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Державної митної служби України.

«Понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких 17 – керівники митниць та митних постів, були відсторонені сьогодні від виконання своїх посадових обов’язків після засідання Ради Національної безпеки і оборони на підставі листа Управління внутрішньої безпеки Державної митної служби України.

Наразі, окрім персональних санкцій щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою, вживаються заходи щодо посадових осіб митних органів, що можуть бути причетними до корупційних діянь», - заявили у Держмитслужбі.

Було уточнено, що на сьогодні у територіальних органах відсторонені: в Одеській митниці – 22 працівника; у Закарпатській - 23 працівника; у Київській - 8 працівників; у Волинській - 23 працівника; у Галицькій - 46 працівників; у Буковинській - 3 працівника.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 2 квітня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони.

За результатами засідання Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що Україна вперше в історії запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів. Він назвав контрабанду економічним тероризмом проти України. У зв’язку з цим, повідомив Зеленський, відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів.

Крім того, Президент анонсував підготовку законодавчих змін, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: