• Головна
  • Новини
  • Вибух гранати у Дрогобичі, коли загинуло двоє чоловіків, - подробиці

22.02.2021, 08:08

Вибух гранати у Дрогобичі, коли загинуло двоє чоловіків, - подробиці

20 лютого через вибух гранати біля будинку у Дрогобичі загинуло двоє людей. Жінку, яку травмувала вибухова хвиля, госпіталізували до реанімації.

Суспільне поспілкувалося із медиками, правоохоронцям та очевидцями.

Як встановили правоохоронці, чоловік з жінкою прийшли на зустріч до свого знайомого, який живе у будинку на вулиці Стрийській. Чоловік, який прийшов в гості, витягнув гранату, яка і вибухнула. Двоє чоловіків є давніми знайомими, які раніше разом їздили на заробітки закордон — розповів Суспільному начальник Дрогобицького відділу поліції Іван Малиш.

"Вони зідзвонилися в телефонному режимі про те, що мають зустрітися і зустрілися біля під'їзду і відбувся вибух. Це (гранату, — ред.) приніс той мужчина, який прийшов в гості до чоловіка, який проживає за адресою 103. Не було в них сварок ніяких, просто були розмови і в подальшому відбувся вибух. Зараз будуть встановлювати подробиці в ході допиту потерпілої і будемо вже далі встановлювати всі обставини", — каже Іван Малиш.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею — умисне вбивство.

38-річну жінку з множинними осколковими пораненнями госпіталізували до Дрогобицької лікарні. Зараз жінка у палаті інтенсивної терапії. Як розповів Суспільному лікар-анестезіолог Володимир Хім'як, стан жінки лікарі оцінюють як важкий.

"Поступила вчора (20 лютого, — ред.) о 19.40 з осколковими пораненнями майже всього тіла. Значить, шия, голова, грудна клітка, живіт, нижні та верхні кінцівки. І ще дренована права порожнина. Стан важкий, але стабільний", — каже Володимир Хім'як.

Лікар додає, що життю жінки нічого не загрожує, хоча не виключає, що можуть виникнути ускладнення, пов'язані із загоюванням ран.

Зараз вона при тямі й дає покази поліції.

Михайло Божик мешкає у будинку біля якого трапився вибух. Чоловік пригадує події того вечора так: "Зірвалось, щось зірвалось, гранати чи що, то такий звук був. Ми в хаті чули, такий страшний звук".

"Казали наші сусіди, що наш сусід, той що загинув, що він чекав його просто біля дверей, тут в тапочках. Що він його чекав все ж таки, а хто то був, що то за товариш. Приніс гранату той другий. Хто то був — ніхто нічого не знає", — розповідає мешканка будинку Галина Винницька.

У чоловіка, який мешкав у будинку біля якого вибухнула граната, залишилася дружина і двоє дітей. Про нього сусіди відгукуються як про добру і порядну людину.

"Сім'я порядна, надзвичайно порядна. Жінка його Наталя і діточки дуже виховані, пильнують дітей. Не можемо нічого поганого сказати, надзвичайно добра людина була. Все що попросиш – він поможе. І все для будинку. Але, який то чоловік прийшов — ми не знаємо", – пригадує сусідка Марія Гірняк.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: