• Головна
  • Новини
  • Верховний Суд скасував протокол ЦВК, яким "слуга народу" Вірастюк обраний нардепом в окрузі №87

02.05.2021, 09:22

Верховний Суд скасував протокол ЦВК, яким "слуга народу" Вірастюк обраний нардепом в окрузі №87

Велика палата Верховного Суду пізно увечері 1 травня визнала протиправним та скасувала протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким встановлено результати виборів на окрузі №87 і визнаний переможцем "слуга народу" Василь Вірастюк.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на сайт громадянської мережі "ОПОРА" .

Таким чином Велика палата частково задовольнила апеляційну скаргу Олександра Шевченко на Рішення Верховного Суду від 28 квітня 2020 року справі №9901 / 114/21.

З огляду на те, що терміни розгляду виборчих суперечок скорочені (всього 2 дні на розгляд), тому розгляд таких справи не відкладається на вихідні і святкові дні. Таким чином розгляд справи було розпочато Великою палатою 30 квітня і вже 1 травня прийнято і оголошено рішення.

Велика палата ВС прийшла до висновку, що раніше прийняте рішення Верховного Суду підлягає скасуванню, а апеляційна скарга кандидата Шевченко - задоволенню. Так, позовні вимоги задоволені частково: визнано протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87 і визнаний протиправним і скасований протокол ЦВК від 22 квітня 2021 року в задоволенні решти позовних вимог - відмовлено.

Таке рішення мотивоване серед іншого тим, що при встановленні результатів голосування в окрузі №87 ЦВК не забезпечив перевірку всіх порушень, які були допущені і на які посилалися учасники виборчого процесу.

Нагадаємо, за результатами обробки 100% дільничних протоколів на 117 дільницях округу перемогу на довиборах в Раду на окрузі №87 в Івано-Франківській області здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк. На другому місці залишається представник партії "За майбутнє" Олександр Шевченко (29,69%). Третє місце займає представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський (28,86%).

Кандидат в народні депутати по цьому ж округу Олександр Шевченко повідомляв, що Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним протокол окружної виборчої комісії (ОВК) про встановлення підсумків голосування на окрузі №87 . В "Слугу народу" уточнили, що суд не відміняв протокол ОВК, а визнав протиправними дані по двох ділянках .

22 квітня  Центральна виборча комісія офіційно визнала перемогу представника партії "Слуга народу" Василя Вірастюка на довиборах до парламенту на 87 окрузі на Івано-Франківщині.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: