• Головна
  • Новини
  • Ведмежий притулок біля Львова прийме 8 нових вихованців

03.03.2021, 09:13

Ведмежий притулок біля Львова прийме 8 нових вихованців

У Ведмежому притулку «Домажир» 2 березня відбулося відкриття 5-го за ліком туристичного сезону. З листопада 2020-го через обмеження карантину, локдаун та зимовий сон ведмедів центр до сьогодні не приймав відвідувачів. А відтепер працюватиме щодня, окрім понеділка з 09:00 до 18:00 год.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Наразі в реабілітаційному закладі є 22 клишоногі, більшість із них уже прокидаються після тримісячного зимового сну.

За словами директора реабілітаційного центру Ігоря Николина, до відкриття нового сезону працівники встановили новий вольєр із барлогами, підготували розвиваючі іграшки для ведмедів та по-новому облаштували територію для гостей.

Кожен відвідувач може побачити ще сонних клишоногих, побувати на екскурсії, придбати сувеніри в крамниці, зайти у тутешнє кафе, а діти – відвідати лісову школу, спеціальну екскурсію, а також майстер-класи.

 «Свою роботу розпочала одна з найвизначніших еко-локацій Львівщини. Під час зустрічі з директором реабілітаційного центру Ігорем Николиним ми проговорили ряд ключових заходів та проєктів на 2021 рік»,-  розповів  заступник керівника управління туризму та курортів – начальник відділу розвитку туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Тарас Лозинський, який одним з перших побував на відкритті нового сезону та привіз притулку гостинці для ведмедів.

Він зазначив, що у спільних планах – велосипедний туристичний шлях зі Львова до ведмежого притулку.  

«Один із наших спільних для управління й притулку амбітних планів на майбутнє – це ознакування велосипедного туристичного шляху зі Львова до притулку «Домажир». Це полегшить орієнтування для велосипедистів, відвідування цього центру для них стане зручнішим. Таким чином намагаємось розвивати усі варіанти подорожей до притулку»,-  розповів Тарас Лозинський.

Також обговорили цікавинки центру. Зокрема, він розширює межі діяльності й стає одним із туристичних центрів. Зокрема, вже сьогодні відвідувачам пропонують майстер-клас яворівського розпису, смакування локальною кухнею, зокрема яворівським пирогом. Це дозволяє ознайомитись з елементами нематеріальної культурної спадщини регіону.

«Нас тішить те, що центр стає цікавішим як для дітей, так і для дорослих. Кожен знайде тут для себе щось цікаве», - додав Тарас  Лозинський.

У 2021 році територію притулку планують розширити, тут встановлять нові лісові вольєри, які, своєю чергою, увійдуть до туристичного маршруту.

«Хочемо прийняти в притулку 8 нових ведмедів, - розповіла менеджер з маркетингу ведмежого притулку «Домажир» Оля Федорів. - Маємо список клишоногих, які перебувають у поганих умовах. Є відповідальні за це особи, які весь час займаються моніторингом, доповнюють список, телефонують до власників і обговорюють питання передачі ведмедів, адже ми їх не купуємо. Окремим процесом, де також зайнято чимало людей, є власне перевезення ведмедя до притулку».

Першого нового мешканця притулку, зазначив Ігор Николин, привезуть сюди у червні.

Реабілітаційний центр приймає допомогу від усіх охочих – як фінансову, так і продукти для годівлі ведмедів. Детальніше про це за посиланням на сайті «Домажиру».

Ведмежий притулок «Домажир» створений у жовтні 2017 року за підтримки благодійного фонду «FOUR PAWS» (Австрія). Розташований на захід від Львова поблизу села Жорниська за символічною адресою – вулиця Ведмежий край, 1.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: