• Головна
  • Новини
  • Вбивство Окуєвої: раніше в поліції заявляли, що ДНК вбивць не знайдено

12.01.2020, 19:20

Вбивство Окуєвої: раніше в поліції заявляли, що ДНК вбивць не знайдено

Офіційні заяви поліції 2017 року і 2020 року кардинально відрізняються. У зв'язку з цим в українців викликають сумніви, що правоохоронці спіймали реального вбивцю Аміни Окуєвої.

Про це повідомляють #Букви.

Сьогодні правоохоронці затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої, добровольця, яка воювала на Донбасі на стороні України.

Поліцейські також затримали групу кілерів. Частину з них викрили раніше, а сьогодні оперативники Нацполіції спільно з колегами поліції Київщини, із залученням спецпризначенців КОРД під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали саме організатора вбивства Аміни Окуєвої.

Глава Нацполіції зазначив, що ДНК затриманого збіглося з ДНК на залишеній зброї на місці вбивства Аміни Окуєвої.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також на своїй сторінці в Facebook відзвітував про затримання вбивць і також заявив, що ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутій зброї на місці злочину.

“У 2017 році група невідомих розстріляла машину Осмаєва і Окуєвої на жд переїзді під Києвом. Осмаєв був поранений, була убита Аміна Окуєва ..
Автоматична зброя була кинута кілерами на місці. Добре пам’ятаю той сумний день .. Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств .. і в тому числі – в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутій зброї на місці злочину”, – написав Аваков.

Варто нагадати, що в 2017 році поліція офіційно заявляла, що на знайденому в лісі автоматі не було слідів ДНК.

Так, 8 листопада начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіціі в Київській області Микола Жукович в коментарі УНН, УНІАН і ще кільком ЗМІ заявив, що на знайденому біля місця вбивства Окуєвої автоматі відбитків і залишків ДНК не виявили.

“Слідів ДНК на автоматі, який був знайдений в Васильківському районі в півтора кілометрах від місця розстрілу, немає”, – зазначив він.

За словами Жуковича, поки не можна однозначно стверджувати, цим чи не цим автоматом вбили Окуєву, так як балістична експертиза ще не завершена. Він повідомив, що знайшли автомат калібру 5,45 мм.

“Це автомат під калібр 5,45 мм. Він зараз спрямований на проведення балістичної експертизи, і поки результатів цієї експертизи у нас немає. Ми не можемо чітко сказати, що саме цей автомат був задіяний у розстрілі. Нічого більше на ньому не знайдено – ні відбитків, ні залишків ДНК”, – повідомив в 2017 році Жукович.

Такі нестиковки в заявах поліції дають привід українцям сумніватися в тому, що Аваков зловив реального вбивцю Окуєвої.

Нагадаємо, увечері 30 жовтня 2017 року за Києвом на залізничному переїзді розстріляли автомобіль з Адамом Осмаєвим і Аміною Окуєвою. Жінка була вбита, а її чоловік отримав поранення в ногу.

Окуєва загинула від пострілу в голову.

За фактом вбивства Окуєвої було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 КК (“Умисне вбивство”). Повідомлялося, що Аміну Окуєву поховали в Дніпрі за мусульманськими звичаями.

Поліція Київської області за фактом вбивства Аміни Окуєвої відкрила кримінальне провадження за ст. 115 КК України – умисне вбивство, яке розцінюється як замовне.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: