• Головна
  • Новини
  • «Ваша донька у лікарні, потрібні кошти»: у Львові поліцейські викрили зловмисника, який видурював у пенсіонерів гроші

23.03.2023, 15:37

«Ваша донька у лікарні, потрібні кошти»: у Львові поліцейські викрили зловмисника, який видурював у пенсіонерів гроші

39-річний мешканець Запоріжжя, який тимчасово проживає у Львові, незаконно заволодів коштами щонайменше двох літніх львів’ян. Викрити зловмисника оперативникам кримінальної поліції допомогли камери спостереження «Безпечна Львівщина». 21 березня до поліції звернулася 67-річна мешканка Львова, яка повідомила, що невідомий чоловік незаконно заволодів її грошовими коштами.

Як встановили правоохоронці, на стаціонарний телефон до потерпілої зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її донька потрапила в ДТП, перебуває у реанімації та терміново потребує коштів на лікування. У подальшому жінка в під’їзді свого будинку передала зловмиснику усі свої збереження - 700 доларів США та 5 000 гривень. 

Провівши оперативно-розшукові заходи та вивчивши відео з камер спостереження «Безпечна Львівщина», поліцейські невдовзі встановили особу зловмисника, причетного до скоєння правопорушення, неодноразово судимого за майнові злочини 39-річного мешканця Запоріжжя, який тимчасово проживає у Львові.

Також встановлено, що нещодавно у такий самий спосіб зловмисник ошукав   літнього львів’янина, який передав йому 12 000  гривень «на лікування родича після ДТП». 

За обома фактами слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудові розслідування тривають.

Поліцейські вкотре закликають громадян – якщо до вас телефонують невідомі  та вимагають гроші на лікування ваших родичів,  насамперед, зателефонуйте тому, про кого йдеться, та з’ясуйте, чи це правда. Ніколи не повідомляйте незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші. 

У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до поліції на оперативну лінію 102.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: