24.05.2021, 16:08

ВООЗ очікує появу нового смертельного вірусу

Нинішня пандемія не остання в світі, і необхідно нарощувати темпи вакцинації, щоб впоратися з цим завданням, кажуть у ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров'я очікує появи нового смертоносного вірусу, який призведе до нової пандемії. Такий прогноз озвучив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус в понеділок, 24 травня, передає Кореспондент.

"Не востаннє світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно з еволюційними оцінками, з'явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж нинішній вірус", - заявив він.

При цьому Гебреєсус зазначив, що для боротьби з пандемією коронавірусу вже створили вакцини, і зараз немає штамів COVID-19, що загрожують ефективності наявних вакцин.

"Поки не з'явилося жодних варіантів, які значно знижували б ефективність вакцин, діагностичних або терапевтичних засобів COVID-19. Але немає жодних гарантій, що так буде і надалі", - наголосив він.

Глава ВООЗ також заявив, що до вересня всі країни повинні вакцинувати від коронавірусу щонайменше 10% свого населення. А до кінця року - щонайменше 30%.

Він зазначив, що за міжнародним механізмом поставки вакцин COVAX 125 країн світу отримали 72 млн доз.

"Але цих доз досить для вакцинації тільки 1% населення цих країн. Тому сьогодні я закликаю країни-члени ВООЗ підтримати масову вакцинацію не менше 10% населення до вересня. І продовжити, щоб до кінця року досягти рівня вакцинації не менше 30%", - заявив Гебреєсус.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: