• Головна
  • Новини
  • В уряді заявляють, що мінімальна пенсія в Україні зросте до 2600 гривень

06.10.2021, 17:09

В уряді заявляють, що мінімальна пенсія в Україні зросте до 2600 гривень

В уряді переконують, що мінімальна пенсія в Україні з 1 грудня зросте до 2600 грн. Кажуть, що вже ухвалили необхідні рішення.

Про це на засіданні Кабміну 6 жовтня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Громадське.

Зазначає, що уряд вже збільшив дохідну та витратну частини Пенсійного фонду України на більш ніж 18 мільярдів гривень. Саме це, за словами Шмигаля, дозволить планово підвищити пенсії з 1 грудня. Підвищення відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6500 грн.

«Це лише частина заходів із реалізації комплексного плану щодо підвищення соціальних стандартів для українців. Збільшення пенсій, зарплат та соціальних виплат відбувається та буде відбуватися на регулярній основі. Це обов’язок держави та українського уряду», — каже прем'єр.

Підвищення пенсій

Нещодавно уряд ухвалив рішення про те, що з 1 жовтня 2022 року пенсіонери у віці 70-75 років будуть щомісяця отримувати додаткові виплати до 300 гривень.

Також із березня 2023 року відбуватиметься щорічна індексація таких доплат, зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

А із жовтня цього року пенсіонери віком 75-80 років почали отримувати доплати до 400 гривень, а з минулого року виплати по 500 гривень почали отримувати люди, старші за 80 років, нагадали в уряді.

Шмигаль розповідав, що бюджет Пенсійного фонду у 2022 році планується на рівні 531 млрд грн, або +31 млрд грн до плану цьогоріч. У цю суму врахована також індексація пенсій з 1 березня — додаткові 28,2 млрд грн. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: