• Головна
  • Новини
  • В уряді прозвітували про повне фінансування армії у 2019 році

02.01.2020, 22:55

В уряді прозвітували про повне фінансування армії у 2019 році

За підсумками 2019 року уряд України повністю профінансував захищені статті держбюджету. Зокрема на нацбезпеку й оборону спрямовано на 11% більше коштів, ніж роком раніше.

Як передає “Новинарня“, такі дані 2 січня оприлюднила пресслужба Міністерства фінансів з посиланням на оперативні дані Держказначейства.

“За результатами року уряд повністю профінансував необхідні захищені статті видатків та ряд інших видатків, які сприяють розвитку економіки та добробуту громадян”, – зазначили в Мінфіні, виділивши насамперед видатки на  безпеку й оборону.

“…213,3 млрд грн спрямовано на національну безпеку і оборону, що 11,3% більше, ніж 2018 року (з них асигнування із загального фонду збільшені на 34,3 млрд грн, або на 21,3%, та становили 195,1 млрд гривень).

Видатки із загального фонду на грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських зросли на 27,7 млрд грн і склали 112,3 млрд гривень, що дозволило збільшити їм виплати у середньому на 32,7%, забезпечивши мінімальний рівень виплати для військовослужбовців-контрактників 1-го року служби 10 тис. грн, а також підвищити розмір винагороди за безпосередню участь в операції Об’єднаних сил з 10 тис. грн до 17 тис. гривень”, – сказано в повідомленні.

“На фінансування програм Міністерства оборони фактично спрямовано із загального фонду державного бюджету 100,7 млрд грн, що на 22,6% більше, ніж у 2018 році”, – заявили в Мінфіні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: