• Головна
  • Новини
  • В управлінні транспорту Львова не знають, в якому стані живлення міського електротранспорту

20.09.2021, 20:53

В управлінні транспорту Львова не знають, в якому стані живлення міського електротранспорту

В управлінні транспорту Львівської міської ради не знають, в якому стані живлення міського електротранспорту і як проводити інструктажі з водіями

Про це у ФБ пизе депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич: "На жаль, все більше переконуюся, що управління транспорту і його очільник Орест Олеськів відіграють роль такого собі «весільного генералу» і не мають не те що реального впливу на ситуацію у підконтрольного їм комунального підприємства, але й навіть не мають інформації про те, що там робиться.

Приклад – відповідь на моє депутатське звернення з приводу надання інформації про стан кабельних мереж живлення трамвайних і тролейбусних ліній та тягових підстанцій ЛКП «Львівелектротранс». Як виявилося, управлінню транспорту (воно, між іншим, знаходиться в одному і тому ж будинку на вулиці Сахарова, 2, що і ЛКП «Львівелектротранс») потрібен час, щоб надати відповідь на запит, щодо стану кабельних мереж 6,3кВ та 600В ЛКП «Львівелектротранс».

Тут маю зазначити таку річ – насправді, щоб отримати оперативну інформацію про стан кабелів 600В живлення ліній електротранспорту та 6,3кВ змінного струму, які живлять тягові підстанції достатньо зателефонувати на центральний диспетчерський пункт Служби енергогосподарства ЛКП «Львівелектротранс».

Під час реконструкції тягових підстанцій у 2013-2016 роках встановлено сучасне програмне забезпечення, яке за допомогою відповідних схем на екрані комп’ютера оперативно відображає роботу тягових підстанцій, в тому числі і показує, які кабельні лінії на даний час працездатні (підключені), а які – непрацездатні.

Аналогічна ситуація з кабельними лініями змінного струму напругою 6,3кВ, які заходять на підстанції.

Є відповідні настанови, щодо експлуатації тягових підстанцій та кабельних ліній. Ці настанови передбачають ведення відповідної технічної документації, яка відображає стан енергогосподарства.

Цікаво те, що ще три роки тому я вже звертався до управління транспорту за інформацією про стан енергетичної інфраструктури ЛКП «Львівелектротранс» і оперативно отримав відповідь. В чому проблема зараз?

Не менш вражає відповідь на моє депутатське звернення про необхідність провести інструктаж із пожежної безпеки, яке скерував після чергового займання і задимлення в трамваї. На жаль, починаючи із 2015 року в нашому місті сталося чимало пожеж та займань у трамваях і тролейбусах. І управління транспорту, і ЛКП «Львівелектротранс» вже давно мали б розробити відповідні інструкції для водіїв, щодо дій у випадку займання того чи іншого вузла трамвая і тролейбуса.

Але, як виявляється «у Вашому депутатському зверненні потрібно зробити великий об’єм роботи та зібрати необхідну інформацію»…

Мене в цій ситуації дивує одне – чи не соромно Оресту Олеськіву отримувати зарплату за ось таку роботу? Для мене очевидно, що цей керівник не може швидко надати інформацію по одній із найважливіших галузей роботи міського електротранспорту і організувати позаплановий інструктаж для водіїв, щодо дій в надзвичайних умовах…

В додаток до цього посту – скріни із програми управління тяговими підстанціями, яка була встановлена під час масштабного проєкту реконструкції тягових підстанцій ЛКП «Львівелектротранс»".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: