24.03.2019, 10:34

В порт Одеси зайшов мінний тральщик НАТО

Мінний тральщик Capricorne ВМС_Франції, з метою навчання з кораблями ВМС ЗС України за програмою PASSEX та підтримки двостороннього французько- українського співробітництва у військово-морській сфері та безпеки на морі, зайшов в Одеський морський торговий порт 23 березня 2019.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Мінний тральщик класу Eridan (фр. Chasseur) M653 Capricorne ВМС Франції, країни-члена НАТО, з метою навчання з кораблями ВМС ЗС України за програмою PASSEX та підтримки двостороннього французько-українського співробітництва у військово-морській сфері та безпеки на морі, зайшов в Одеський морський торговий порт 23 березня 2019", - сказано в повідомленні.

Корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов в Чорне море 21 березня. Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморських країни до міста в цьому році. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець USS Donald Cook DDG 75 U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet Donald Cook. Корабель пробуде в Одесі до 26 березня.

«Капрікорн» не вперше в Чорному морі - на початку липня 2006 року гостював у болгарській Варні і провів навчання в складі великої групи кораблів (США, Іспанія, Італія, Греція, Німеччина, Ізраїль).

Тральщик відноситься до мінних мисливців класу Eridan. Увійшов до складу ВМС Франції в серпні 1987 року. Повна водотоннажність 625 тонн. Довжина 52 метри, ширина 9, осадка 3,8 метра. Максимальна швидкість на дизельному двигуні - 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах - 7 вузлів. Екіпаж складається з 49 осіб (5 офіцерів).

Корабель оснащений двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Mк2. Артилерійське озброєння - 20 мм гармата Giat 20F2 і три кулемети. На борту є також радіолокаційна станція і гідроакустичні система.

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: