• Головна
  • Новини
  • В громадах Львівської ОТГ криза - нікому підписувати довідки та документи

26.11.2020, 14:14

В громадах Львівської ОТГ криза - нікому підписувати довідки та документи

Після початку роботи нової каденції Львівської міської ради виникла проблема із управління територіями, що приєднані до Львова внаслідок реформи децентралізації, адже законодавець у положеннях реформи децентралізації не прописав, як мають управлятись ці громади у перехідний період.

Про це Варіантам повідомив екс-голова Брюховицької сільради Володимир Доманський.

"Важко працювати, бо перехідні положення щодо ОТГ та передачі повноважень зі селища до Львівської ОТГ прописані нечітко. Ніхто не розуміє як діяти протягом часу, поки Львівська ОТГ не почала працювати з нашою громадою. Станом на сьогодні, якщо припинені повноваження керівництва ради – селищного голови, секретаря ради, секретаря виконкому – ми не знаємо, що робити", – розповів Доманський.

За його словами, згідно з законом про місцеве самоврядування, сьогодні в приєднаних до Львова громадах немає особи, уповноваженої підписувати фінансові та інші документи.  

"Якщо трактувати попереднє законодавство, то після припинення повноваження голови селища, так само як секретаря ради, ми вже не маємо повноважень підписувати документи. Тому документів ми не підписуємо. Це погано, тому що, наприклад, через певний період потрібно оплатити вуличне освітлення, якщо цього не зробити – його відключать. Так само щодо виплат заробітної плати працівникам.

Виникає питання, чи можу я підписати відомості? Ні, тому люди працюватимуть без зарплати до часу, поки голова Львівської ОТГ не підпише відповідний документ, однак, люди хочуть отримувати зарплати вже. Також виникає проблема з  довідками. Вони є різними. Частина з них, наприклад, довідка від паспортиста може бути дійсна без мого підпису, але є інші довідки, де є два підписи – голови селищної ради та паспортиста. Щодо питань земельних, архітектури тощо, як їх вирішувати – невідомо", – наголосив екс-голова Брюховицької сільради.

Юристи зараз вивчають це питання, але екс-керівники громад, вірогідно, не будуть здійснювати жодних офіційних дій, бо це є перевищенням їхніх повноважень і карається законом.

"Я не хочу виконувати повноваження, яких у мене вже не має, і через підпис на документах мати проблеми з правоохоронними органами. Як я можу це робити, якщо відбулась перша сесія Львівської ОТГ. Юристи зараз займаються вивченням цього питання. На їхню думку, ми не маємо цього робити", – пояснив Доманський.

Нагадаємо, згідно з законом про місцеве самоврядування, після складання присяги нової каденції депутатів, повноваження попереднього складу ради припиняються.

Вчора, 24 листопада, відбулася перша сесія Львівської міськради, на якій депутати склали присягу. Тому з цього моменту припинено повноваження попередніх керівників всіх 20 місцевих рад, включених до складу Львівської ОТГ. Згідно з законом, після приведення до присяги новообраного міського голови Львова, відбудеться призначення старост, які мали б перебрати на себе управлінські функції на даних теріторіях.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: