• Головна
  • Новини
  • В аптеках Рівного стартував проект з вакцинації від грипу

25.11.2021, 11:20

В аптеках Рівного стартував проект з вакцинації від грипу

Пілотний проект з вакцинації від грипу розпочався 24 листопада у рівненських аптеках.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі обласного Центру здоров'я.

«З сьогоднішнього дня кожен має можливість прийти в аптеку, придбати вакцину і одразу зробити щеплення, що значно спрощує доступ до вакцинації. Проект покликаний спростити доступ рівнян до щеплень від сезонного грипу. В умовах пандемії коронавірусу такий підхід до вакцинації, який вже апробований за кордоном та вводиться в Києві, дуже важливий», - повідомили у прес-службі.

Там додали, що вакцинацію від грипу може пройти особа від 18 років. Вакцину можна придбати безпосередньо в аптечному закладі, середня вартість – до 300 грн.

Перед щепленням медичний працівник проводить стандартний огляд, а після щеплення видає довідку, де зазначено, якою саме вакциною було проведено імунізацію. Серію та номер вакцини внесуть у спеціальну форму. Лікар поставить свій підпис, всі ці дані вносяться до єдиної електронної системи.

За даними обласного лабораторного центру, минулого року щеплення проти грипу на Рівненщині не дійшли навіть 1%. Загалом 2020-го в області вакцинувалося понад 6,5 тис. осіб, 2019-го це було трохи більше 5 тисяч.

Як повідомляло агентство, в Україні в листопаді в Києві стартував проект із вакцинації проти грипу в аптеках. Він має спростити доступ українців до щеплень від сезонного грипу та продемонструвати, що Україна готова до впровадження передових світових практик у сфері охорони здоров'я.

За інформацією Центру громадського здоров'я, з початку епідемічного сезону (40-й тиждень року) від грипу вакциновано майже 15 тисяч людей.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: