• Головна
  • Новини
  • В Ужгороді розпочався фестиваль моновистав "Монологи над Ужем"

18.09.2021, 13:19

В Ужгороді розпочався фестиваль моновистав "Монологи над Ужем"

Виставою від Львівського театру естрадних мініатюр під назвою "Самотність" розпочали в Ужгороді 17 вересня фестиваль моновистав "Монологи над Ужем". Її показали в театрі ляльок "Бавка", — розповів співорганізатор заходу Михайло Носа.

Про це пише Суспільне.

Також 17 вересня на сцені облмуздрамтеатру за програмою фестивалю показали виставу "Коханка диригента" від Закарпатського угорського театру з Берегова. Щодня будуть представлені різні моновистави – це постановки, в яких бере участь тільки один актор, — пояснив Михайло Носа.

"Цьогоріч це фестиваль третій, мав бути четвертий, але минулого року через карантин ми не працювали, — розповів Михайло Носа. — Участь у ньому візьмуть 14 театрів: 2 будуть онлайн і 12 приїдуть. Приїдуть з Румунії, Вірменії, Молдови, Угорщини і наші українські колективи. Онлайн виступить актор, драматург, режисер із Бразилії, який зіграє у моновиставі "В’язниця", гратиме він її португальською мовою. Також онлайн буде вистава із Молдови".

За словами Михайла Носи, "Монологи над Ужем" — це єдиний фестиваль на Закарпатті, який має статус міжнародного.

"Думаю, для Ужгорода якнайбільше підходить така камерність, — пояснив він. — Ідея полягає в тому, щоб показати, що Ужгород фестивальний не лише в плані фастфуду, а й у плані культурному".

За словами Михайла Носи, цього року вперше бере участь із моновиставами і саме Закарпаття – виступатимуть актори Берегівського та Мукачівського театрів.

Триватиме фестиваль до 23 вересня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: