21.11.2019, 19:31

В Ужгороді працівники аеропорту вийшли на страйк

Кошти на рахунку аеропорту заблокував Антимонопольний комітет, каже Михайло Рівіс, голова Закарпатської облради.

В Ужгороді працівники аеропорту оголосили страйк у зв'язку з тим, що майже півроку їм не виплачують зароблене, йдеться в сюжеті каналу НТН, передає Кореспондент.

До режимного об'єкту нікого, крім рятувальників, не підпускають.

Усі 100 працівників аеропорту сидять без виплат вже довгий час. Майже 30 співробітників аеропорту написали заяви на звільнення.

"Кожен день звільняються люди, скоро тут нікого й не залишиться. Фахівці, що залишилися, в основному пенсіонери", - говорить Дмитро Логін - керівник адміністративно-господарського відділу КП Міжнародний аеропорт Ужгород.

Аеропорт на балансі обласної ради. Рішення виділити 8 млн гривень державної субвенції на утримання установи підтримали депутати. Однак кошти на рахунки аеропорту заблокував Антимонопольний комітет, каже Михайло Рівіс, голова Закарпатської облради. Мовляв, підтвердження на використання цієї суми повинні надати в АМК в Києві.

"Усе, що потрібно від Антимонопольного комітету, - це зібрати комісію, визнати, що кошти, які надала обласна рада, - це не є порушенням антимонопольного законодавства. Вони пообіцяли найближчим часом це розрулити, тому що я не буду ніякі вчиняти дії, не буду змушувати директора аеропорту змушувати дії, щоб потім він міг нести відповідальність", - говорить Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради.

Утім, в Обласному відділі Антимонопольного комітету про це нічого не знають. Кажуть, не накладали ніяких санкцій, ніяких блокувань рахунків не було.

А поки чиновники повільно вирішують питання, майже 100 працівників аеропорту оголосили страйк.

"Страйк розпочався з учорашнього дня. На територію аеропорту нікого не буде допущено, окрім працівників ДСНС. Це означає, що аеропорт не прийме ніяке повітряне судно", - говорить Іван Крук, юрист КП Міжнародний аеропорт Ужгород.

Аеропорт із жовтня не приймає рейсових літаків. Час від часу приземляються тільки чартери. І відтепер і їх тут не чекають. Працівники аеропорту заявили: страйкуватимуть, аж поки їм виплатять зароблене.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: