• Головна
  • Новини
  • В Укроборонпромі пояснили, чому звільнили Абромавічуса і що буде з його командою

06.10.2020, 19:55

В Укроборонпромі пояснили, чому звільнили Абромавічуса і що буде з його командою

Айварас Абромавічус, якого нещодавно звільнили з посади гендиректора "Укроборонпрому" не планував довгостроково залишатися на цій посаді.

Про це повідомив заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм у своєму Telegram-каналі.

"Тут немає ніякої інтриги або загадки. Як ви пам’ятаєте, Айварас прийшов на посаду Генерального директора перебуваючи у Наглядовій раді Концерну. І ні він сам, ні наша команда не приховували, що його перебування на виконавчій посаді є тимчасовим", - пише Найєм.

Також він підкреслив, що команда "Укроборонпрому" не звільняється, і продовжить працювати у штатному режимі.

"Спеціально для горячих голів: згідно законам України, усі кадрові призначення у компанії – прероатива генерального директора Укроборонпрому та керівників підприємств-учасників Концерну", - наголошує заступник гендиректора концерну.

За словами Найєма, стратегія реформування Концерну також залишається незмінною: корпоратизація та створення шести галузевих холдингів, що дасть можливість залучати прямі інвестиції.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський своїми указами від 6 жовтня звільнив Айвараса Абромавичуса з посади гендиректора "Укроборонпрому" та призначив в.о. гендиректора концерну Ігоря Фоменка, який обіймав посаду заступника гендиректора з виробництва.

9 вересня зранку прем'єр Денис Шмигаль провів співбесіду із Сергієм Тихоновим та передав подання на його призначення гендиректором "Укроборонпрому" в Офіс президента.

Посли країн "Великої сімки" нагадали Україні про необхідність дотримуватися принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), обираючи керівників концерну "Укроборонпром".

Раніше нардеп Железняк повідомляв, що у найближчі дні посаду голови "Укроборонпрому" залишить Айварас Абромавичус, замість нього призначать завідувача відділу безпеки та оборонно-промислового комплексу Офісу президента і нардепа 3-го скликання від партії Наталії Вітренко Сергія Тихонова.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: