06.12.2021, 11:35

В Україну прибуло перше судно з вугіллям із США

Сьогодні в Україну прибуло перше із семи законтрактованих ДТЕК суден з вугіллям із США та Колумбії. Судно класу «Панамакс» причалило в порт «Південний» та призначене для потреб державних ТЕС ПАТ «Центренерго». Обсяг першої поставки склав 60,5 тис. т.

Про це повідомили в ДТЕК. 

«Попри надскладні умови в енергетиці, ми мобілізували увесь наявний ресурс для підготовки до опалювального сезону. До речі, ми не вперше підтримуємо державну генерацію та стабільність української енергосистеми. У жовтні екстрено відвантажили «Центренерго» та «Донбасенерго» близько 50 тис. т власного вугілля. Це було зроблено для недопущення їхньої зупинки. Крім відвантаження палива допомагаємо і максимальними потужностями наших ТЕС. Наприклад, з 28,5 усіх працюючих у п’ятницю блоків ТЕС наших було 25», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

На сьогодні ДТЕК домовився з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну 7 суднових партій з вугіллям. Із них 5 поставок з вугіллям із США та 2 поставки - із Колумбії. Обсяг кожної суднової партії сягає від 40 до 75 тис. т. Сумарний обсяг домовлених поставок, передбачених для покриття потреб українських ТЕС складає майже 470 тис. т.

Очікується, що усі суднові партії прибудуть до України протягом листопада 2021 – січня 2022 року. Наступна партія очікується у кінці листопаді, 4 – у грудні і 1 – у січні. Усі вони призначені для потреб ТЕС ДТЕК Енерго.

Окрім суднових поставок, компанія імпортує з Польщі. У серпні ДТЕК Енерго підписало дві угоди на поставку сукупно 340 тисяч т енергетичного вугілля з Польщі. Також у вересні-жовтні компанія імпортувала вугілля з Казахстану. Таким чином, на сьогодні загальний обсяг вже законтрактованого газового вугілля із Польщі, США та Казахстану склав близько 0,9 млн т. На цьому компанія не зупиняється і веде перемовини про додаткові обсяги імпортного вугілля. Лише у вересні–жовтні ДТЕК Енерго було всього імпортовано понад 356 тис. т вугілля.

Імпорт вугілля для компанії є тимчасовим заходом, щоб покрити дефіцит палива, в той час як використання вугілля українського видобутку залишається пріоритетним. Протягом січня-жовтня цього року на шахтах ДТЕК Енерго видобули 13,7 млн т вугілля марки «Г» та ввели у роботу 23 нові лави. Всього у цьому році компанія планує видобути майже 17 млн т газового вугілля.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: