23.02.2021, 13:30

В Україну прибула перша партія вакцини проти COVID-19

В Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. Вантаж до аеропорту "Бориспіль" доставив літак Турецьких авіаліній.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише Суспільне.

"Вантажний літак з вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Першу партію в пів мільйона доз отримано. Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина відразу поїде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації", - написав міністр у Facebook.

Вакцину проти COVID-19 розвантажують у "БорсиполіНа місці події також перебувала кореспондентка Суспільного Дар'я Кінша.

Перша партія складає 500 тисяч доз. Борт з медпрепаратом вилетів з Мумбая 22 лютого та дістався Києва із зупинкою у Стамбулі. Напередодні заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що після вирішення логістичних проблем, Україна має отримувати препарат Covishield "кожні 10 днів".

Вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) було зареєстровано для екстреного використання в Україні 23 лютого.

Що відомо про вакцину Covishield

Розробниками цієї вакцини є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Фактично, йдеться про ту ж "оксфордську" вакцину, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. На відміну від вакцини AstraZeneca, розроблену спільно з Оксфордським університетом та яку ВООЗ дозволила до використання у світі, індійський препарат ще не ліцензований в Європі. Влітку 2020 року AstraZeneca та Індійський інститут вакцин підписали угоду про виробництво вакцини, щоб "допомогти країнам з низьким і середнім рівнем доходу".

Вакцина Covishield вводиться внутрішньом'язово - дві дози по 0,5 міліграма з інтервалом у 28 днів. Розробники стверджують, що ця вакцина призводить не тільки до появи антитіл проти коронавірусу, а й до появи Т-лімфоцитів, які можуть зіграти вирішальну роль у боротьбі з COVID-19.

У рамках програми "Сусідство насамперед" перші дози індійської вакцини вже отримали Бутан, Мальдіви, Непал, Бангладеш і М'янма. Також Індія планує постачати препарат до Сейшельських островів, Шрі-Ланки, Маврикія та Афганістану після схвалення вакцини регуляторами цих країн.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: