• Головна
  • Новини
  • В Україні зросло споживання електроенергії через холод і обігрівачі — «Укренерго»

18.10.2024, 14:36

В Україні зросло споживання електроенергії через холод і обігрівачі — «Укренерго»

Компанія «Укренерго» повідомила про зростання споживання електроенергії в Україні, що викликане зниженням температури повітря та масовим використанням обігрівачів.

За даними компанії, 17 жовтня був зафіксований добовий максимум споживання, який на 2,7% перевищував рівень попереднього дня. Основною причиною зростання стало зниження температури на всій території України, що призвело до активного використання обігрівачів, особливо у вечірні години.

«Укренерго» також нагадує, що українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев’яти масованих атак з боку Росії. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти, і в години максимального споживання в системі спостерігається дефіцит потужності. Тому компанія рекомендує використовувати потужні електроприлади в період найефективнішої роботи сонячних електростанцій — з 10:00 до 16:00.

Варто зазначити, що під час минулого опалювального сезону Росія випустила понад 1200 ракет і дронів по ключових енергетичних об’єктах України, внаслідок чого пошкоджено 43% магістральних мереж. Згідно зі звітом Програми розвитку ООН, потужності з виробництва електроенергії скоротилися на 51% у порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення.

Президент Зеленський припустив, що Росія може спробувати повторити масовані атаки на енергосистему й цієї зими. Міністерство внутрішніх справ удосконалило плани реагування на можливі перебої з електропостачанням.

«Укренерго» зазначило, що не можуть точно прогнозувати ймовірність блекаутів або відключень взимку 2024 року, оскільки це залежить від російських атак. Проте компанія готується до «найгіршого сценарію». Міністр енергетики Герман Галущенко висловив сподівання, що Україна здатна пройти зиму 2024–2025 років без відключень електроенергії, якщо критична енергетична інфраструктура залишиться вцілілою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: