• Головна
  • Новини
  • В Україні зросла кількість військовослужбовиць: понад 5 000 жінок воюють у зоні бойових дій

30.09.2024, 17:53

В Україні зросла кількість військовослужбовиць: понад 5 000 жінок воюють у зоні бойових дій

В Збройних силах України значно зросла кількість жінок, які служать на різних посадах, включно з участю в бойових діях. Станом на сьогодні, понад 68 000 жінок є частиною ЗСУ, з них більше 48 000 — військовослужбовиці.

Про це повідомила держсекретарка Міністерства оборони України Людмила Дараган на міжнародному семінарі з питань гендерної рівності, розповідає WestNews.

Безпосередньо в зоні бойових дій перебувають близько 5 000 жінок. За словами Дараган, це доводить, що жінки виконують важливі ролі на фронті, як і на інших складних посадах, демонструючи професійність і компетентність.

"Сьогодні жінки всюди — тримають тил, працюють на важких посадах, воюють в лавах ЗСУ. Вони доводять, що оцінювати людей потрібно за їхніми можливостями, ефективністю та розумом, а не за статтю", — підкреслила Людмила Дараган.

Також вона зазначила, що гендерна політика в Міноборони зазнала змін. У 2022 році було змінено наказ, який обмежував доступ жінок до офіцерських посад, що дозволило подолати гендерні перепони в армії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: