28.03.2021, 09:15

В Україні проходять довибори в Раду

В Україні 28 березня відбуваються проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область), а також 186 проміжних і повторних місцевих виборів.

Такі дані опубліковані на сайті Центральної виборчої комісії, повідомляє Укрінформ.

Участь у проміжних виборах до Верховної Ради беруть 32 кандидатів. Спочатку ЦВК зареєструвала 34 кандидатів, однак пізніше генеральний продюсер заблокованого в Україні телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський, який балотувався від партії "Опозиційна платформа - За життя" в ОВО №50, і кандидат від “Європейської солідарності” Маруся Звіробій-Біленька (в ОВО №87) знялися з виборчих перегонів.

Для проведення довиборів народних депутатів утворено 229 виборчих дільниць.

17 громадським організаціям та 5 офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій надано дозвіл спостерігати за цими виборами.

Вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті були призначені через складання повноважень народним депутатом Зіновієм Андрійовичем (фракція партії "Слуга народу") у зв’язку з обранням його міським головою Надвірної, а в окрузі на Донеччині — у зв’язку з достроковим припиненням повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська.

Крім довиборів до ВР, на неділю також призначено повторні та проміжні вибори 186 депутатів міських, селищних, сільських рад.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 21 липня 2019 року, чергові місцеві вибори — 25 жовтня 2020 року.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: