• Головна
  • Новини
  • В Україні призупинили бронювання працівників: що відомо про рішення Кабміну

09.10.2024, 19:41

В Україні призупинили бронювання працівників: що відомо про рішення Кабміну

Кабінет Міністрів України прийняв рішення призупинити бронювання працівників українських підприємств до 15 листопада 2024 року. Це рішення пов’язане з необхідністю перегляду переліку підприємств та організацій, які мають право на бронювання військовозобов’язаних. Витяг з протоколу відповідного засідання було опубліковано виданням The Page.

Згідно з цим документом, уряд зупинив дію норм, що регулюють визначення критично важливих підприємств, установ та організацій, які є необхідними для забезпечення економіки, життєдіяльності населення, а також потреб Збройних Сил України. Це означає, що центральні органи виконавчої влади та обласні адміністрації тимчасово не зможуть визначати, які підприємства мають критичне значення для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Водночас ці повноваження залишаться у міністерств.

Крім того, в уряді повідомили, що у разі виявлення необґрунтованого бронювання військовозобов’язаних, такі відстрочки від призову будуть анульовані. Міністерству економіки та Міністерству оборони доручено підготувати проект рішення Кабміну для перевірки обґрунтованості рішень щодо визначення критично важливих підприємств та перегляду цих рішень.

Обласним адміністраціям та Київській міській державній адміністрації рекомендовано залучити керівників обласних територіальних центрів комплектування (ТЦК) до комісій з визначення критично важливих підприємств і провести аудит прийнятих рішень до 15 листопада.

Ці заходи покликані забезпечити більш прозорий і обґрунтований процес бронювання працівників та запобігти зловживанням у цій сфері, що особливо важливо в умовах воєнного стану.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: