• Головна
  • Новини
  • В Україні працює менш як половина енергоблоків ТЕЦ та ТЕС

28.12.2021, 18:09

В Україні працює менш як половина енергоблоків ТЕЦ та ТЕС

В Україні працюють 44% енергоблоків теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ). Про це свідчать дані національної енергетичної компанії "Укренерго".

Про це повідомляють Українські Новини.

Згідно з ними, зараз у роботі знаходяться 37 енергоблоків та 4 корпуси з 88 енергоблоків ТЕС та ТЕЦ.

Зокрема, у капітальному та середньому ремонтах знаходяться 3 енергоблоки та 1 корпус ТЕС (енергоблоки Луганської ТЕС, Придніпровської ТЕС, Ладижинської ТЕС та 1 корпус енергоблоку Трипільської ТЕС). У поточному ремонті знаходяться 4 енергоблоки та 1 корпус ТЕС (Вуглегірської ТЕС, Курахівської ТЕС, 2 енергоблоки Зміївської ТЕС та 1 корпус енергоблоку Трипільської ТЕС).

В аварійному ремонті знаходиться перший корпус енергоблоку №3 Трипільської ТЕС.

У консервації знаходяться 14 енергоблоків ТЕС (2 енергоблоки Луганської ТЕС, 1 енергоблок Вуглегірської ТЕС, 4 енергоблоки Криворізької ТЕС, 2 енергоблоки Придніпровської ТЕС, 1 енергоблок Зміївської ТЕС, 2 енергоблоки Ладижинської ТЕС та 1 енергоблок Буршти).

Своєю чергою, в резерві знаходяться 3 енергоблоки та 1 корпус ТЕС (1 енергоблок та 1 корпус енергоблоку Слов'янської ТЕС, 1 енергоблок Добротвірської ТЕС та 1 енергоблок Бурштинської ТЕС).

Також поза роботою з причини відсутності палива знаходяться 13 енергоблоків ТЕС та 3 енергоблоки ТЕЦ (2 енергоблоки Луганської ТЕС, 2 енергоблоки Вуглегірської ТЕС, 2 енергоблоки Криворізької ТЕС, 2 енергоблоки Запорізької ТЕС, 3 енергоблоки Зміївської ТЕС, 2 Трипільської ТЕС, 1 енергоблок Київської ТЕЦ-5 та 1 енергоблок Київської ТЕЦ-6).

Станом на 12:20 28 грудня ТЕС та ТЕЦ виробляють 7,9 ГВт електроенергії.

Як повідомляли Українські Новини, з 13 до 19 грудня запаси вугілля на складах ТЕС збільшилися на 3,3% до 465,7 тис. тонн.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запаси вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) щомісяця збільшуватимуться на 0,3-0,5 млн тонн з урахуванням його поставок та споживань.

Раніше Укргідроенерго заявило, що для компенсації дефіциту потужностей теплоелектростанцій (ТЕС) в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України використовуються гідроелектростанції (ГЕС).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: