11.01.2022, 13:46

В Україні планують COVID-вакцинацію дітей від 5 років

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) планує розглянути ковід-вакцинацію дітей від 5 років з квітня.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«Рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали. Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня», - сказав Кузін.

Він додав, що досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що така вакцинація безпечна, завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань, спалахи в організованих колективах.

Кузін також повідомив, що в Україні від COVID-19 вакцинували вже 140 тисяч дітей від 12 років

«Щеплення дітей роблять лише за бажанням батьків. Вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років», - сказав Кузін.

Стосовно несприятливих подій після імунізації головний держсанлікар зауважив, що серед дітей вони трапляються не частіше, ніж серед дорослих.

Водночас він наголосив, що якщо дитина має супутні захворювання, такі як онкологічні, астма, серцево-судинні, то щеплення проти СOVID-19 варто зробити, бо перебіг ковіду у такої дитини може бути важким.

Якщо ж дитина здорова, то рішення про вакцинацію залежатиме від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи, додав Кузін.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: