• Головна
  • Новини
  • В Україні перша людина отримала дві дози вакцини від COVID-19

17.03.2021, 13:21

В Україні перша людина отримала дві дози вакцини від COVID-19

За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 9840 осіб. З них вакциновано 1 дозою – 9839 людей, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Другу дозу вакцини Covishield отримала медик, яка працювала за контрактом у Мальдівській республіці. Саме там жінці була зроблена перша ін'єкція.

Всього з початку кампанії з вакцинації в Україні уколи зроблені 71 923 громадянам. За минулу добу, 16 березня, COVID-щеплення отримали 9 840 осіб.

Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено 71 923 особи, з них отримали 1 дозу – 71 922 людини, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа .

Другу дозу вакцини проти COVID-19 отримала лікарка, яка працювала за контрактом у Мальдівській республіці, де і отримала перше щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield).

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників лікарень по лікуванню COVID-19, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Канада, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: