• Головна
  • Новини
  • В Україні до кінця року обіцяють запустити єдиний реєстр зброї

07.09.2021, 09:59

В Україні до кінця року обіцяють запустити єдиний реєстр зброї

У Міністерстві внутрішніх справ поставили за мету до кінця 2021 року створити в Україні єдиний реєстр зброї. Він має спростити процес реєстрації зброї для українців.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 6 вересня під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС, передає Громадське.

Для створення реєстру Верховна Рада має ухвалити відповідний закон.

За словами Монастирського, наразі, щоб придбати зброю, людина має зібрати купу довідок, з яких частину можна фальсифікувати. Далі принести їх у магазин, купити там зброю, але не отримати її. Потім звернутися ще раз до дозвільної служби, і лише після низки процедур отримати свою зброю.

«Процедура продовження дозволу на зброю також дуже хаотична. Це робиться надзвичайно незручно для громадянина. Якщо це кілька одиниць збої — то це різний час», — каже міністр.

Виправити ситуацію, на його думку, допоможе саме новий реєстр. Він має синхронізувати процеси в онлайні, забезпечити і відстежувати весь життєвий цикл зброї, а також спростити процедуру продовження дозволів на зброю онлайн. Згодом у МВС планують поступово перейти до електронного дозволу на зброю.

Водночас на презентації Монастирський виступив проти легалізації вогнепальної зброї в Україні.

Нагадаємо, у березні в Нацполіції виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї: мисливської вогнепальної нарізної зброї, гладкоствольної й так званих травматів — пристроїв для відстрілу гумових куль.

Після цього керівництво поліції оголосило про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї. Дозволи тимчасово перестали видавати, але через трохи більше як 2 тижні процедуру все ж відновили.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: