22.07.2019, 23:33

В Росії жорстоко вбили ЛГБТ-активістку

Російська активістка Олена Григор'єва знайдена мертвою біля свого будинку з численними ножовими пораненнями. Правозахисники повідомляють, що їй погрожували, але поліція не відреагувала.

У Санкт-Петербурзі ввечері у неділю, 21 липня, знайшли мертвою російську опозиційну активістку Олени Григор'єву. Головне слідче управління у Санкт-Петербурзі повідомило, що її було знайдено з багатьма ножовими пораненнями. За фактом вбивства порушено кримінальну справу, пише DW.

Повідомляється, що тіло жінки було знайдено неподалік від її будинку. За даними видання "Фонтанка", поліція затримала підозрюваного у вбивстві жінки - 40-річного жителя Башкортостану, який мав серйозні фінансові труднощі. Пізніше в слідчому комітеті виданню заявили, що підозрюваних у справі поки немає.

Правозахисник Дінар Ідрисов повідомив, що останнім часом Григор'євій часто погрожували вбивством. Вона сама та її адвокат неодноразово зверталися в правоохоронні органи за фактом погроз, але помітної реакції не було.

Григор'єва регулярно брала участь в мітингах і одиночних пікетах, відстоювала права ЛГБТ, кримських татар, далекобійників, бездомних тварин. Вона також виступала за звільнення українського режисера Олега Сенцова та проти репресій в Криму.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: