• Головна
  • Новини
  • В ООН повідомили про нові докази систематичних катувань українців у росії та на окупованих територіях

24.09.2024, 12:36

В ООН повідомили про нові докази систематичних катувань українців у росії та на окупованих територіях

росія активно застосовує практику катувань українських цивільних осіб та військовополонених, користуючись почуттям безкарності.

Такий висновок зробила незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні, після виявлення нових доказів насильства, про що повідомляється у звіті, опублікованому на сайті ООН.

Комісія в останньому оновленні для Ради з прав людини зазначила, що географічне охоплення та повторюваність цих злочинів свідчать про систематичний характер катувань. У звіті йдеться, що катування проводились "як звичайна та прийнятна практика з почуттям безкарності".

"Подальше розслідування Комісією випадків катувань свідчить про те, що російська влада застосовувала катування в тих регіонах України, які взяла під контроль. Нові докази підтверджують попередній висновок Комісії про те, що катування, вчинені російською владою, були широко поширені", – зазначається у звіті.

Комісія також виявила додаткові спільні елементи у застосуванні катувань російською владою, підтверджуючи попередні висновки про систематичний характер цих злочинів. "Одним з таких елементів є неодноразова практика насильницьких методів у місцях позбавлення волі в рф, де утримуються ув’язнені з України. Така практика спостерігається в декількох великих пенітенціарних установах на окупованих територіях України", – додали в ООН. Крім того, докази свідчать про скоординоване залучення співробітників конкретних служб рф до катувань у всіх місцях позбавлення волі, які розслідувала Комісія.

"Систематичне застосування сексуального насильства переважно щодо чоловіків також використовується як метод катувань, який спостерігається майже у всіх зазначених місцях позбавлення волі", – повідомили в ООН.

Комісія також отримала свідчення колишніх ув’язнених про персонал в’язниць у рф, який діяв за наказами щодо жорстокого поводження з ув'язненими.

Зібрані докази вказують на те, що накази про жорстоке поводження надходили від вищих посадових осіб російської влади, які або схвалювали ці дії, або не вживали заходів для їх припинення.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: